Scholen doen roosters achter virtueel slot en grendel

© CIDimport

Scholen doen roosters achter virtueel slot en grendel

Geplaatst: 24 maart 2006 - 14:03

Aangepast: 19 september 2022 - 13:15

Redactie ID.nl

Steeds meer scholen gaan over tot het afschermen van rooster-gegevens op internet.

Scholen doen roosters achter virtueel slot en grendel

Steeds meer scholen gaan over tot het afschermen van rooster-gegevens op internet. Zo kunnen bijvoorbeeld de rooster-wijzigingen op de site op het Angelus Merula-college in Spijkenisse sinds vorige week alleen nog maar bekeken worden als een speciale inlogcode ingevoerd is.

Op de site van de school staat te lezen waarom tot deze maatregel is overgegaan: Tot nu toe zijn de roosterwijzigingen zichtbaar voor iedereen die onze webpagina's bezoekt in het zogenaamde 'publieke domein'. Wij vinden dit een ongewenste situatie omdat roostergegevens altijd verbonden zijn met personen. Wij willen dan ook om veiligheidsredenen voorkomen dat deze informatie misbruikt kan worden door derden. Het gaat, behalve voor de ouders en de leerlingen zelf, niemand iets aan hoe het rooster op school voor deze leerling op een bepaalde dag eruit ziet. Dit geldt eveneens voor onze docenten.


[...]

Wij willen met deze maatregel de veiligheid op en rond de school verhogen door nog zorgvuldiger om te gaan met gegevens die herleidbaar zijn tot individuele leerlingen en docenten.

Overigens gebruiken de leerlingen de speciale codes al langer, om mee in te kunnen loggen op de schoolcomputers.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten