Shazam-app wil meer dan alleen muziek herkennen

© CIDimport

Shazam-app wil meer dan alleen muziek herkennen

Geplaatst: 6 maart 2015 - 14:20

Aangepast: 26 augustus 2022 - 23:09

Redactie ID.nl

Shazam is een app die muziek herkent, zodat je altijd weet welke band je bijvoorbeeld op de radio voorbij hoort komen. Belangrijker voor de artiesten is dat je de muziek dan ook direct kan kopen. Nu wil het bedrijf achter de app meer met de technologie doen.

De bedoeling is dat Shazam straks ook objecten in je omgeving kan herkennen, zo schrijft persbureau Reuters. Nu druk je nog op een knop en begint de app te 'luisteren.' Wanneer Shazam de muziek herkent, krijg je die informatie direct te zien.

Hetzelfde kan bijvoorbeeld gelden voor producten in de supermarkt. Richt Shazam er op en je ziet welke voedingsstoffen er precies in zitten. Als ander voorbeeld wordt een DVD genoemd. Scan het hoesje van de film en Shazam laat je meteen de soundtrack kopen.

SoundHound

Om de uitbreiding mogelijk te maken is alvast een investering van 30 miljoen opgehaald. Shazam is een van de allerpopulairste apps voor smartphones, maar niet de enige in zijn soort. Zo is er onder meer ook nog SoundHound, tevens een bekende muziekherken-app.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten