Sim-only + los toestel vaak goedkoopste optie 2013-11-04T15:54:14

Samsung ontkent productiestop lcd-schermen voor Apple

Twitter test ‘like’-knop

Sim-only + los toestel vaak goedkoopste optie

Sim-only + los toestel vaak goedkoopste optie

Wie een nieuw abonnement wil afsluiten met een nieuw toestel is vaak goedkoper uit met een sim-only abonnement en een los toestel dan een abonnement met een ‘gratis’ toestel.

Wie een nieuw abonnement wil afsluiten met een nieuw toestel is vaak goedkoper uit met een sim-only abonnement en een los toestel dan een abonnement met een ‘gratis’ toestel. Dat concludeert een lezer van Tweakers.net na een klein onderzoek.

De Tweaker deed een eigen onderzoekje naar de prijzen van een smartphone bij een tweejarig abonnement. De prijzen vergeleek hij met een vergelijkbaar sim-only abonnement in combinatie met de aanschaf van een los toestel. In bijna alle gevallen blijkt het goedkoper te zijn om een toestel los te kopen en een sim-only abonnement af te sluiten. Volgens de amateur-onderzoeker waren de verhoudingen enige tijd geleden nog anders.

368 euro duurder uit

Bij een T-Mobile iSmart abonnement betaal je bijvoorbeeld €368 meer voor een Sony Xperia U dan wanneer je dit toestel los zou kopen in combinatie met een sim-only abonnement. Bij duurdere toestellen is het verschil minder, zoals €100 bij een abonnement met een iPhone 5, maar ook hier is een sim-only goedkoper. Ook bij Vodafone, Tele2 en Telfort is een sim-only klant goedkoper uit.

Leasetoestellen soms goedkoper

Bij KPN – en de duurdere toestellen van Hi – is het goedkoper om een toestel te leasen. Bij Hi is het leasen van een toestel goedkoper doordat de sim-only abonnementen relatief hoge prijzen hebben. Het nadeel van leasen is alleen dat de toestel ook na twee jaar officieel bezit is van de provider. Wie het toestel na deze twee jaar wil houden of wil doorverkopen moet eerst een onbekend bedrag bijbetalen.

Aanbiedingen

Het onderzoek omvat slechts een klein aantal toestellen, abonnementen en providers. Daarom is het niet helemaal representatief voor de hele markt en slechts een indicatie van de markt. Speciale aanbiedingen en aangepaste prijzen voor trouwe klanten kunnen vaak voordeliger zijn.

[Via: Tweakers.net]


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord