Sitebuilder (2/3) 2015-08-04T15:27:27

Sitebuilder (1/3)

Sitebuilder (3/3)

Sitebuilder (2/3)

Zet snel een geavanceerde site op!

Sitebuilder (2/3)

Had u vroeger nog dure software nodig om een aantrekkelijke en professioneel ogende website te bouwen, tegenwoordig is dat nergens meer voor nodig. Cloudgebaseerde in de browser draaiende ‘web-apps’ nemen de honneurs tegenwoordig waar. Welkom in de wereld van de sitebuilders!

Voor deel 1 van dit artikel, klik hier

Invullen

Vul in het geopende formuliervenster alle gevraagde gegevens in. Let daarbij wel op dat u onderscheid maakt tussen privé-gegevens en clubgegevens. Ofwel: vul niet per ongeluk uw privételefoonnummer in op de plek waar eigenlijk het clubnummer had moeten staan. Om te voorkomen dat u als websitebeheerder dag en nacht lastig wordt gevallen met vragen van leden, potentiële leden en grappenmakers. Hetzelfde geldt uiteraard voor het adres: hier kiest u voor de locatie van de sportclub en niet uw huis. Uw eigen naam mag natuurlijk wel blijven staan, maar dat veld kunt u ook leeg laten. Als alles is ingevuld klikt u op de knop Site aanmaken.

Check uw gegevens.

 

Bouwen en bewerken

Na even geduldig wachten opent de editor, hier kunt u naar wens een introductiefilmpje bekijken. Daarna is het aan u om er iets moois van te maken, maar dat moet haast wel lukken gezien de hoge mate van gebruiksvriendelijkheid die de Sitebuilder Plus biedt. Allereerst kiest u in het over de pagina heen zwevende paneel onder de tab Design een mooi uiterlijk. Het aardige is dat gekozen ontwerpen (feitelijk sjablonen) na aanklikken direct live getoond worden, u ziet dus precies of het dat is wat u zoekt. Het is overigens wel verstandig om voorafgaand aan het plaatsen van de inhoud van uw site een design te kiezen en u daaraan te houden. Dat vergemakkelijkt het opbouwen van de site straks enorm, halverwege switchen tussen sjablonen is – zeker in het begin – niet aanbevelenswaardig. Hebt u een sjabloon naar smaak gevonden, klik dan op OK en we kunnen écht aan de slag!

Gekozen designs worden live getoond op de achterliggende website.

 

Paginabeheer

Sitebuilder Plus heeft al een aantal pagina’s aangemaakt op basis van het helemaal in het begin gekozen doel, in ons geval dus de tennisclub. Klik op de tab Pagina’s en u ziet dat er behalve – natuurlijk – de startpagina ook alvast pagina’s met de titel Programma’s, Rooster, Nieuws & evenementen, Statistieken & standen alsmede Contact opnemen zijn aangemaakt. Later kunt u daar naar wens altijd nog weer pagina’s aan toevoegen, komen we nog op terug.

De Sitebuilder denkt met u(w beoogde doel) mee!


Voor deel 3 van dit artikel, klik hier


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord