Sitebuilder (3/3) 2015-08-04T22:02:15

Sitebuilder (2/3)

Hevige bassdreunen met de Boomster van Teufel Audio

Sitebuilder (3/3)

Zet snel een geavanceerde site op!

Sitebuilder (3/3)

Had u vroeger nog dure software nodig om een aantrekkelijke en professioneel ogende website te bouwen, tegenwoordig is dat nergens meer voor nodig. Cloudgebaseerde in de browser draaiende ‘web-apps’ nemen de honneurs tegenwoordig waar. Welkom in de wereld van de sitebuilders!

Voor deel 2 van dit artikel, klik hier

Aanpasbaar

De voorgebakken pagina’s beschikken elk geheel naar wens aanpasbare elementen. Om bijvoorbeeld tekst in tekstblokken aan te passen klikt u in het betreffende tekstvak en wijzigt u de Latijnse voorbeeldtekst in iets toepasselijkers. Vergeet boven aan de pagina ook niet even een Nederlandse tekst vóór het daar geplaatste telefoonnummer te zetten! Houd overigens zoveel mogelijk de gesuggereerde (en dus standaard bij het design behorende) lettertypen-, grootten- en kleuren aan. Alleen dan behoudt u de professionele uitstraling van een consistent geheel!

Tekstblokken bewerken is een kwestie van klikken en tikken.

Plaatje vervangen

Vergeet op een pagina ook vooral niet om even verder te kijken dan wat er direct voor uw neus staat: ons design blijkt nog veel meer inhoud te bevatten na even een stukje naar beneden scrollen! Daar treffen we meteen een direct te vervangen onderdeel aan, want een afbeelding van een golfbal past natuurlijk niet echt bij een tennisclub. Om een afbeelding aan te passen klikt u erop waarna een venstertje met de naam Afbeeldingslijst. Klikt u hier nógmaals op het plaatje, dan verschijnt een groot scherm bomvol foto’s waar u uit kunt kiezen. Ook het uploaden van eigen afbeeldingen is eveneens mogelijk.

Afbeeldingen aanpassen is snel geregeld.

Opslaan

U hoeft uw site niet in één sessie af te werken. Door zo af en toe eens op de knop Opslaan te klikken blijven alle wijzigingen bewaard. U kunt vervolgens uitloggen en een andere verder werken. Dit na het editor-tabblad afgesloten te hebben gevolgd door een klik op Uitloggen in het tabblad met het control panel. Klik zolang uw site nog niet af is vooral niet op de knop Publiceren, dat doet u pas op het allerlaatste moment. Op dat moment gaat uw site namelijk ‘live’ en dat moet natuurlijk niet gebeuren met een half ingevuld sjabloon.

Vergeet niet uw werk tussentijds regelmatig op te slaan!

 

Zoals u ziet wijkt de in uw browser draaiende Sitebuilder Plus eigenlijk nauwelijks af van lokaal op uw pc geïnstalleerde software. Qua features en mogelijkheden doet de web-app beslist niet onder voor z’n grote broers! U hebt nu kennisgemaakt met de basisvoorzieningen van Sitebuilder Plus, in de volgende aflevering duiken we wat dieper op de mogelijkheden in!


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord