© CIDimport

Sitebuilder (3/3)

Geplaatst: 17 december 2014 - 14:32

Aangepast: 26 augustus 2022 - 23:48

Redactie ID.nl

Had u vroeger nog dure software nodig om een aantrekkelijke en professioneel ogende website te bouwen, tegenwoordig is dat nergens meer voor nodig. Cloudgebaseerde in de browser draaiende ‘web-apps’ nemen de honneurs tegenwoordig waar. Welkom in de wereld van de sitebuilders!

Voor deel 2 van dit artikel, klik hier

Aanpasbaar

De voorgebakken pagina’s beschikken elk geheel naar wens aanpasbare elementen. Om bijvoorbeeld tekst in tekstblokken aan te passen klikt u in het betreffende tekstvak en wijzigt u de Latijnse voorbeeldtekst in iets toepasselijkers. Vergeet boven aan de pagina ook niet even een Nederlandse tekst vóór het daar geplaatste telefoonnummer te zetten! Houd overigens zoveel mogelijk de gesuggereerde (en dus standaard bij het design behorende) lettertypen-, grootten- en kleuren aan. Alleen dan behoudt u de professionele uitstraling van een consistent geheel!

Sitebuilder (3/3)-15983350

© CIDimport

Tekstblokken bewerken is een kwestie van klikken en tikken.

Plaatje vervangen

Vergeet op een pagina ook vooral niet om even verder te kijken dan wat er direct voor uw neus staat: ons design blijkt nog veel meer inhoud te bevatten na even een stukje naar beneden scrollen! Daar treffen we meteen een direct te vervangen onderdeel aan, want een afbeelding van een golfbal past natuurlijk niet echt bij een tennisclub. Om een afbeelding aan te passen klikt u erop waarna een venstertje met de naam Afbeeldingslijst. Klikt u hier nógmaals op het plaatje, dan verschijnt een groot scherm bomvol foto’s waar u uit kunt kiezen. Ook het uploaden van eigen afbeeldingen is eveneens mogelijk.

Sitebuilder (3/3)-15983351

© CIDimport

Afbeeldingen aanpassen is snel geregeld.

Opslaan

U hoeft uw site niet in één sessie af te werken. Door zo af en toe eens op de knop Opslaan te klikken blijven alle wijzigingen bewaard. U kunt vervolgens uitloggen en een andere verder werken. Dit na het editor-tabblad afgesloten te hebben gevolgd door een klik op Uitloggen in het tabblad met het control panel. Klik zolang uw site nog niet af is vooral niet op de knop Publiceren, dat doet u pas op het allerlaatste moment. Op dat moment gaat uw site namelijk ‘live’ en dat moet natuurlijk niet gebeuren met een half ingevuld sjabloon.

Sitebuilder (3/3)-15983352

© CIDimport

Vergeet niet uw werk tussentijds regelmatig op te slaan!

 

Zoals u ziet wijkt de in uw browser draaiende Sitebuilder Plus eigenlijk nauwelijks af van lokaal op uw pc geïnstalleerde software. Qua features en mogelijkheden doet de web-app beslist niet onder voor z’n grote broers! U hebt nu kennisgemaakt met de basisvoorzieningen van Sitebuilder Plus, in de volgende aflevering duiken we wat dieper op de mogelijkheden in!

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten