'Slechts 10 procent Gmail-gebruikers benut tweestapsverificatie' 2018-12-24T14:14:18

40.000 creditcard-gegevens gestolen bij OnePlus

Futuristische Amazon-supermarkt open voor publiek

'Slechts 10 procent Gmail-gebruikers benut tweestapsverificatie'

'Slechts 10 procent Gmail-gebruikers benut tweestapsverificatie'

Slechts een klein deel van alle Gmail-gebruikers benut tweestapsverificatie om zijn of haar account beter te beveiligen. Een schamele 10 procent of zelfs minder.

Die mededeling deed een beveiligingsexpert van Google tijdens een presentatie in Californië. Met tweestapsverificatie houd je cyber-inbrekers die je wachtwoord weten of raden, buiten de deur. Na het inloggen wordt er namelijk een sms gestuurd naar je mobiel, om te verifiëren dat jij het wel echt bent. Pas nadat ook die code is ingevoerd, krijg je toegang tot je inbox.

Teveel gedoe

Volgens Google scheelt het de wereld, en toch maken maar weinig mensen er gebruik van. De voornaamste reden zou zijn dat het voor hen toch teveel gedoe is. Daarom wil de zoekgigant de extra beveiligingslaag ook niet verplicht stellen. Men verwacht dat veel gebruikers dan bij Gmail zouden afhaken.

Beveiligingscheck

Heb jij wel tweestapsverificatie ingesteld? Goed bezig! Zo niet, doe dan de Google Beveiligingscheck en volg de aanwijzingen onder Authenticatie in twee stappen.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord