Slimme navigatieschoen op komst 2014-09-04T00:26:32

Drone vindt vermiste man van 82

Twitter wil meer diversiteit op werkvloer

Slimme navigatieschoen op komst

Vibratie stuurt je de juiste kant op

Slimme navigatieschoen op komst

De Indiaase startup Ducere Technologies werkt aan slimme schoenen die je dankzij vibratie de juiste kant opsturen. Je hoeft dan niet langer telkens op je smartphone te kijken om op je bestemming aan te komen.

De zogenaamde 'Lechal Shoes' bezitten bluetooth-technologie en maken daarmee verbinding met Google Maps. Zo zet je op je smartphone de navigatie aan, steek je de telefoon in je broekzak en doen de schoenen verder het werk. Moet je linksaf, dan vibreert de linkerschoen. En als je rechts moet, dan vibreert de rechter.

Potentie

In eerste instantie werd het project verzonnen door twee Indiaase ingenieurs, die de schoenen bedachten voor slechtzienden en blinden. Maar de potentie bleek al snel groter dan gedacht. Ondertussen werken er vijftig man binnen het bedrijf.

De schoenen komen in september op de markt voor 100 tot 150 dollar per paar. Lechal (wat staat voor 'neem me mee') is ook te koop als losse zolen, die je vervolgens in je eigen schoenen stopt. Volgens de makers past deze zool in 'de meeste schoenen.'


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord