Slimme sokken van Netflix weten wanneer je in slaap valt

© CIDimport

Slimme sokken van Netflix weten wanneer je in slaap valt

Geplaatst: 18 december 2015 - 07:59

Aangepast: 26 augustus 2022 - 21:01

Redactie ID.nl

Het klinkt als een grap, maar je kunt ze echt zelf maken: sokken die weten wanneer je in slaap bent gevallen en vervolgens de film of serie die je kijkt, pauzeert. Op die manier mis je niks. Wie zit daar achter? Netflix, natuurlijk!

Eerder kwam de streamingdienst al met de 'chillknop', een apparaatje dat Netflix kan starten, de lichten kan dimmen en pizza kan bestellen met één druk op de knop. De Netflix-sokken zijn een soortgelijk doe-het-zelf project. Je kunt ze niet zomaar kopen.

De techniek die daarachter zit is vergelijkbaar met fitnesstrackers. Zodra de sokken merken dat je te lang niet hebt bewogen, wordt een signaal naar je (smart)tv uitgezonden zodat Netflix kan pauzeren.

Er zitten ook ledlampjes op de sokken, die je waarschuwen wanneer het zo ver is. Mocht je gewoon heel stil op de bank zitten.

Knutselen

Een geinig idee, maar of het ook effectief is? Hoe dan ook, voor de knutselaar een leuk kerstscadeu. Zeker omdat Netflix uitgebreide instructies meegeeft voor het breien van je eigen sokken, die aansluiten bij je favoriete series.

Doe ons maar die Daredevil sokken. 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten