Slimme tiener verdient ton met Bitcoin en begint eigen bedrijf 2014-06-12T11:33:14

De beste iPhone foto’s van het jaar

5 zaken om op te letten als je veilig wilt inloggen met DigiD

Slimme tiener verdient ton met Bitcoin en begint eigen bedrijf

Met Botangle kun je zelf bepalen wat je wilt leren en van wie

Slimme tiener verdient ton met Bitcoin en begint eigen bedrijf Bron: Botangle

We dromen er allemaal van , maar deze 15-jarige jongen wist het waar te maken: in een korte periode veel geld verdienen en een eigen bedrijf beginnen.

Van zijn oma kreeg Erik Finman in 2012 een cheque van 1000 dollar. Deze investeerde hij in Bitcoin, de toen nog obscure online valuta. Anderhalf jaar later verkocht hij zijn investering voor €100.000 en gebruikte dit bedrag om te investeren in een eigen online platform, Botangle.com. Met deze startup wil hij online lessen aanbieden in allerlei verschillende onderwerpen.

Opleidingssysteem

Niet slecht, voor iemand die nog geen middelbare school-diploma heeft gehaald. Finman richtte de startup op omdat hij zelf gefrustreerd was over het opleidingssysteem in Amerika. Daarom begon hij Botangle, een online opleidingssysteem waar je zelf kunt kiezen van wie je lessen wilt volgen. Zo kun je er voor kiezen om Frans te leren van een Fransman die in Parijs woont, of wiskunde van iemand die is gespecialiseerd in een bepaald vakgebied dat jij interessant vindt.

Één op één

Inmiddels heeft het bedrijf van Finman 20 werknemers, die worden uitbetaald in Bitcoins. Leraren kunnen zelf bepalen hoeveel ze willen verdienen en omdat er een op een les wordt gegeven, kunnen gebruikers een schema opstellen dat voor hen het beste werkt.

Meer dan 1 miljoen

Zo jong een bedrijf opzetten komt ook met de nodige hobbels: zo vraagt Finman aan potentiële werknemers altijd of ze het een probleem vinden om een 15-jarige als baas te hebben. Als dat zo is, eindigt het gesprek daar. Plannen om zelf te gaan studeren, heeft hij niet. Ik heb een afspraak met mijn ouders, dat als ik meer dan een miljoen dollar verdien voor ik 18 word, dat ik niet naar de universiteit hoef. Dat ga ik in ieder geval proberen, vertelt hij aan Mashable. 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord