Smartphone als autosleutel 2013-11-04T15:47:37

Lek in oude versies Internet Explorer

Cybercrime richt zich op mobieltjes in 2013

Smartphone als autosleutel

Smartphone als autosleutel

Als het aan Hyundai ligt dan is je smartphone straks de autosleutel. De Koreaanse autofabrikant werkt aan een concept waarbij de smartphone een belangrijke rol speelt in de persoonlijke gebruikerservaring van de automobilist.

Als het aan Hyundai ligt dan is je smartphone straks de autosleutel. De Koreaanse autofabrikant werkt aan een concept waarbij de smartphone een belangrijke rol speelt in de persoonlijke gebruikerservaring van de automobilist.

Hyundai is bezig met de ontwikkeling van een nieuw prototype auto waarbij alles wordt bestuurd met behulp van draadloze technologie. Zo kan de gebruiker de auto openen en op slot doen door zijn smartphone bij een sticker te houden die is voorzien van zogenaamde Near Field Communication technologie. Een traditionele autosleutel is daarbij niet meer nodig.

Eenmaal in de auto plaatst de gebruiker zijn smartphone in een houder, waarna contact wordt gemaakt met een 7-inch touchscreen. Daarmee wordt het gebruikersprofiel geactiveerd en wordt allerlei content uitgewisseld zoals muziek, persoonlijke contacten, voorkeuren voor radiostations en individuele instellingen. Hyundai hoopt zo ook belangrijke instellingen als de buitenspiegels en de positie van de bestuurdersstoel automatisch te kunnen instellen met behulp van deze technologie.

Meerdere gebruikersprofielen kunnen worden opgeslagen zodat iedere bestuurder van de auto zijn eigen persoonlijke instellingen krijgt voorgeschoteld. De autofabrikant hoopt dit concept vanaf 2015 op de markt te brengen.

Dit klinkt allemaal leuk en aardig, maar stel je voor dat de smartphone nu net leeg is als de auto op slot moet? Gelukkig heeft Hyundai ook daar aan gedacht. De batterij van de smartphone wordt tijdens het rijden weer opgeladen. Uiteraard moet de bestuurder van de auto er wel even aan denken om de smartphone op te laden voordat hij de deur uitgaat.

Bron: WebProNews


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord