Smartphone-foto's in oogwenk overzetten met nieuwe Windows 10-functie

© CIDimport

Smartphone-foto's in oogwenk overzetten met nieuwe Windows 10-functie

Geplaatst: 1 augustus 2018 - 06:32

Aangepast: 26 augustus 2022 - 15:33

Redactie ID.nl

Vanaf de aanstaande grote update voor Windows 10 wordt het een stuk eenvoudiger om foto's van je smartphone naar je pc over te zetten. Testers van de nieuwste Insider-build kunnen dat vanaf heden uitproberen.

Windows 10 werkt straks nauw samen met je mobieltje via de Your Phone-app voor Android. IOS moet later ook volgen. Een van de functies ervan is om afbeeldingen automatisch én draadloos te laten synchroniseren met een map op je pc. Je kunt op deze manier ook eenvoudig een foto van je telefoon in een Word-document op je computer importeren, simpelweg door de plaatjes van de Your Phone-app erheen te slepen. 

Link met smartphone

Overigens heeft de Telefoonassistent voor Windows 10 een soortgelijke optie, maar daarbij komt er wel nog een kabeltje aan te pas. Tevens kun je niet per afbeelding bepalen of je deze wilt overzetten, het is alles of niets.

Verder kun je in Windows 10 ook al je Android-telefoon of iPhone koppelen aan je pc. Vooralsnog wordt dit vooral gebruikt om websites uit de mobiele Edge-browser door te sturen naar je desktop.

Your Phone is straks onderdeel van de Redstone 5-update, die in de herfstperiode uitkomt. Lees hier wat er nog meer nieuw is.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten