'Smartphone-gebruikers downloaden nauwelijks nieuwe apps'

© CIDimport

'Smartphone-gebruikers downloaden nauwelijks nieuwe apps'

Geplaatst: 28 augustus 2017 - 10:48

Aangepast: 26 augustus 2022 - 16:58

Redactie ID.nl

In de App Stores barst het van de apps. Het zijn er duizenden en er komen dagelijks tientallen bij. Toch installeren smartphone-gebruikers nauwelijks nieuwe apps, blijkt uit Amerikaans onderzoek.

Marktanalist Comscore (via Techcrunch) wilde weten hoeveel apps er op maandelijkse basis nieuw worden geïnstalleerd. 61 procent van de ondervraagden geeft aan helemaal geen apps te installeren, nul stuks dus. 13 procent installeert één app, 11 procent twee apps. 

Uitschieters zijn er wel, maar ze zijn in de minderheid. Zo blijkt 5 procent van de Amerikanen maandelijks 8 nieuwe apps of meer te installeren. Verder zijn er grote verschillen zichtbaar wanneer gekeken wordt naar leeftijd. Jongeren (18-34 jaar) hebben veel meer interesse in het uitproberen van nieuwe apps (70 procent) dan ouderen (55-plus, 22 procent).

Alleen gratis apps

De meerderheid van de ondervraagden (66 procent) geeft daarnaast aan nooit te betalen voor een app. Men kiest liever voor gratis applicaties, die vaak in-app aankopen aanbieden. 58 procent van de proefpersonen zegt echter ook hier geen geld in te steken.

Waarom mensen weinig behoefte hebben aan nieuwe apps? Volgens Comscore omdat ze er simpelweg niet zoveel nodig hebben. Ze gebruiken er een paar massaal, waaronder Facebook, Messenger en Instagram. Daar blijft het vervolgens bij.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten