'Smartphone-gebruikers downloaden nauwelijks nieuwe apps' 2017-08-28T14:38:55

Australië zet drones in als haaien-spotters

Win de ultimate audioroom

'Smartphone-gebruikers downloaden nauwelijks nieuwe apps'

'Smartphone-gebruikers downloaden nauwelijks nieuwe apps'

In de App Stores barst het van de apps. Het zijn er duizenden en er komen dagelijks tientallen bij. Toch installeren smartphone-gebruikers nauwelijks nieuwe apps, blijkt uit Amerikaans onderzoek.

Marktanalist Comscore (via Techcrunch) wilde weten hoeveel apps er op maandelijkse basis nieuw worden geïnstalleerd. 61 procent van de ondervraagden geeft aan helemaal geen apps te installeren, nul stuks dus. 13 procent installeert één app, 11 procent twee apps. 

Uitschieters zijn er wel, maar ze zijn in de minderheid. Zo blijkt 5 procent van de Amerikanen maandelijks 8 nieuwe apps of meer te installeren. Verder zijn er grote verschillen zichtbaar wanneer gekeken wordt naar leeftijd. Jongeren (18-34 jaar) hebben veel meer interesse in het uitproberen van nieuwe apps (70 procent) dan ouderen (55-plus, 22 procent).

Alleen gratis apps

De meerderheid van de ondervraagden (66 procent) geeft daarnaast aan nooit te betalen voor een app. Men kiest liever voor gratis applicaties, die vaak in-app aankopen aanbieden. 58 procent van de proefpersonen zegt echter ook hier geen geld in te steken.

Waarom mensen weinig behoefte hebben aan nieuwe apps? Volgens Comscore omdat ze er simpelweg niet zoveel nodig hebben. Ze gebruiken er een paar massaal, waaronder Facebook, Messenger en Instagram. Daar blijft het vervolgens bij.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord