Smartphone-leveringen in vrije val door coronavirus 2020-03-25T11:07:54

WhatsApp Web

YouTube zet betrouwbare corona-video's in de spotlight

Smartphone-leveringen in vrije val door coronavirus

Smartphone-leveringen in vrije val door coronavirus

De impact van het coronavirus wordt ook economisch in telkens meer sectoren duidelijk. Zo werden er in februari krap 40 procent minder smartphones geleverd dan het jaar ervoor, de grootste daling tot op heden.

Dat becijferde marktanalist Strategy Analytics. Smartphonefabrikanten stuurden 61,8 miljoen toestellen naar winkels om verkocht te worden, in februari 2019 waren dat er nog 99,2 miljoen. Het bedrijf houdt deze cijfers reeds bij sinds 2003 en zag nog niet eerder zo'n sterke daling in het aantal leveringen. 

Eind februari/begin maart piekte de corona-uitbraak in China en gingen veel fabrieken daar dicht. De productie van smartphones en gerelateerde componenten kwam hierdoorgrotendeels stil te liggen. Nu het normale leven daar langzaam weer op gang komt, gaan ook de fabrieken weer open. Elders in de wereld sluiten ze mogelijk juist, zoals sinds vandaag in India het geval is.

Minder behoefte

De verwachting is dat de smartphone-markt de komende tijd meer klappen krijgt. Overal ter wereld sluiten winkels de deuren en worden er dus minder smartphones verkocht. Deels kan dit worden opgevangen door de verkoop via webshops, maar voor consumenten zijn het ook financieel onzekere tijden. Grote kans dat een nieuw toestel nu niet hoog op de prioriteitenlijst staat.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord