'Smartphone vervangt keycard als sleutel voor hotelkamers' 2014-08-28T13:27:08

Facebook haalt berichtenfunctie uit iPhone- en Android-app

Britse politie vervangt advertenties met waarschuwingen op piratensites

'Smartphone vervangt keycard als sleutel voor hotelkamers'

Hotelketen Hilton investeert 550 miljoen dollar

'Smartphone vervangt keycard als sleutel voor hotelkamers'

De internationale hotelketen Hilton begint met het uitrollen van een techniek waarmee je smartphone dienst doet als sleutel voor je hotelkamer. Keycards zijn mettertijd dan overbodig.

Het project kost 550 miljoen dollar en de uitrol gaat vanaf 2015 van start. Vanaf 2016 is de techniek beschikbaar voor alle kamers die je in hotels van Hilton kunt boeken: 650.000 in totaal.

In Amerika kunnen hotelgasten hun smartphone al gebruiken om in en uit te checken, maar dat is slechts het begin. Naast het ontgrendelen en op slot doen van je eigen hotelkamer is het tevens de bedoeling om via je smartphone exact de hotelkamer te boeken die je wilt.

Stroomlijnen

"Als we het hele proces kunnen stroomlijnen zodat reizigers niet meer langs een desk hoeven voor hun administratieve taken, dan zou dat fantastisch zijn," legt Hilton-topman Christopher Nassetta uit aan USA Today.

Nassetta: "Het scheelt ons ook loonkosten en het personeel kan zich dan focussen op belangrijkere zaken, zoals gastvrijheid." 

Jonge doelgroep

Daarnaast hoopt Nasetta dat de nieuwe functies een jongere doelgroep aanspreken, die gewend is om 'alles' met smartphones te doen. 

Bijkomend voordeel is dat je jezelf niet meer zo gemakkelijk buiten kunt sluiten. Een keycard wil je nog wel eens op je kamer laten liggen, maar weinig mensen gaan nog de deur uit zonder hun smartphone.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord