'Smartphone vervangt keycard als sleutel voor hotelkamers'

© CIDimport

'Smartphone vervangt keycard als sleutel voor hotelkamers'

Geplaatst: 29 juli 2014 - 08:15

Aangepast: 27 augustus 2022 - 01:03

Redactie ID.nl

De internationale hotelketen Hilton begint met het uitrollen van een techniek waarmee je smartphone dienst doet als sleutel voor je hotelkamer. Keycards zijn mettertijd dan overbodig.

Het project kost 550 miljoen dollar en de uitrol gaat vanaf 2015 van start. Vanaf 2016 is de techniek beschikbaar voor alle kamers die je in hotels van Hilton kunt boeken: 650.000 in totaal.

In Amerika kunnen hotelgasten hun smartphone al gebruiken om in en uit te checken, maar dat is slechts het begin. Naast het ontgrendelen en op slot doen van je eigen hotelkamer is het tevens de bedoeling om via je smartphone exact de hotelkamer te boeken die je wilt.

Stroomlijnen

"Als we het hele proces kunnen stroomlijnen zodat reizigers niet meer langs een desk hoeven voor hun administratieve taken, dan zou dat fantastisch zijn," legt Hilton-topman Christopher Nassetta uit aan USA Today.

Nassetta: "Het scheelt ons ook loonkosten en het personeel kan zich dan focussen op belangrijkere zaken, zoals gastvrijheid." 

Jonge doelgroep

Daarnaast hoopt Nasetta dat de nieuwe functies een jongere doelgroep aanspreken, die gewend is om 'alles' met smartphones te doen. 

Bijkomend voordeel is dat je jezelf niet meer zo gemakkelijk buiten kunt sluiten. Een keycard wil je nog wel eens op je kamer laten liggen, maar weinig mensen gaan nog de deur uit zonder hun smartphone.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten