‘Smartphoneverslaafde studenten halen onvoldoendes’

© CIDimport

‘Smartphoneverslaafde studenten halen onvoldoendes’

Geplaatst: 9 december 2013 - 07:18

Aangepast: 27 augustus 2022 - 02:41

Redactie ID.nl

Studenten die veel gebruik maken van hun mobiele telefoon halen lagere cijfers en zijn bovendien minder gelukkig. Dit melden onderzoekers van de Amerikaanse Kent State University uit de staat Ohio. Het daadwerkelijke verband tussen het gebruik van een smartphone en lagere rapportcijfers wordt niet duidelijk uit het onderzoek.

Uit de onderzoeksresultaten valt niet te concluderen of lage cijfers en lage tevredenheid met het eigen leven ervoor zorgt dat studenten hun telefoon vaker gebruiken óf dat juist het veelvuldig gebruiken van een smartphone leidt tot minder tevredenheid en lagere rapportcijfers. Onderzoekers noemen het verband tussen het gebruik van telefoons, lagere cijfers en minder tevredenheid over het eigen leven in ieder geval ‘significant’.

De onderzoekers van de Amerikaanse Kent State University ondervroegen bijna vijfhonderd studenten van verschillende universiteiten. Een deel van hen liet ook hun rapportcijfers zien om het verband te onderzoeken.

Naar het gebruik van apps als Facebook en Whatsapp werd niet gekeken. De onderzoekers focusten zich juist op het aantal maandelijks gebruikte belminuten en sms’jes. Tieners in Amerika sms’en meer dan Nederlandse tieners omdat in Amerika onbeperkt sms’en al veel langer inbegrepen is in abonnementen. De onderzoekers menen dat hun onderzoek kan bijdragen aan de discussie over het gebruik van mobieltjes. 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten