‘Smartphoneverslaafde studenten halen onvoldoendes’ 2013-12-09T09:19:56

Video - Opening Apple Store Haarlem

Microsoft blijft Windows 7 mogelijk langer verkopen

‘Smartphoneverslaafde studenten halen onvoldoendes’

‘Smartphoneverslaafde studenten halen onvoldoendes’

Studenten die veel gebruik maken van hun mobiele telefoon halen lagere cijfers en zijn bovendien minder gelukkig. Dit melden onderzoekers van de Amerikaanse Kent State University uit de staat Ohio. Het daadwerkelijke verband tussen het gebruik van een smartphone en lagere rapportcijfers wordt niet duidelijk uit het onderzoek.

Uit de onderzoeksresultaten valt niet te concluderen of lage cijfers en lage tevredenheid met het eigen leven ervoor zorgt dat studenten hun telefoon vaker gebruiken óf dat juist het veelvuldig gebruiken van een smartphone leidt tot minder tevredenheid en lagere rapportcijfers. Onderzoekers noemen het verband tussen het gebruik van telefoons, lagere cijfers en minder tevredenheid over het eigen leven in ieder geval ‘significant’.

De onderzoekers van de Amerikaanse Kent State University ondervroegen bijna vijfhonderd studenten van verschillende universiteiten. Een deel van hen liet ook hun rapportcijfers zien om het verband te onderzoeken.

Naar het gebruik van apps als Facebook en Whatsapp werd niet gekeken. De onderzoekers focusten zich juist op het aantal maandelijks gebruikte belminuten en sms’jes. Tieners in Amerika sms’en meer dan Nederlandse tieners omdat in Amerika onbeperkt sms’en al veel langer inbegrepen is in abonnementen. De onderzoekers menen dat hun onderzoek kan bijdragen aan de discussie over het gebruik van mobieltjes. 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord