Smule start sociaal netwerk voor fans van karaoke

© CIDimport

Smule start sociaal netwerk voor fans van karaoke

Geplaatst: 3 oktober 2013 - 07:15

Aangepast: 27 augustus 2022 - 03:09

Redactie ID.nl

App-maker Smule , onder meer bedenker van de populaire muziekapplicaties Sing! Karaoke en I Am T-Pain, heeft een eigen sociaal netwerk opgericht. Op Smule Nation kunnen gebruikers van de muziek-apps hun liedjes met elkaar delen en hun favoriete artiesten volgen.

De applicaties van Smule hebben altijd gedraaid om het delen van zelfgemaakte muziek. Omdat een eigen platform van Smule ontbrak, gebeurde dit voornamelijk via websites als YouTube. Met de komst van Smule Nation, het nieuwe sociale netwerk van de app-maker, kunnen gebruikers van de muziekapps hun nummer met andere liefhebbers delen.

Profielen en volgen

Net als bij het sociale netwerk Facebook is het ook op Smule Nation mogelijk om een eigen profielpagina aan te maken. Ook is op de website een sectie te vinden met de populairste muziek en kunnen gebruikers hun favoriete muzikanten volgen. Als artiesten een nieuw nummer uploaden, wordt deze niet alleen op Smule Nation getoond, maar ook in de verschillende apps van Smule.

125 miljoen gebruikers

In een persbericht laat het bedrijf weten dat er veel vraag was naar een online platform voor de gebruikers van Smule’s apps. Er worden per uur meer dan 20.000 liedjes gezongen door gebruikers van de applicatie Sing! Karaoke en muzikanten spelen daarnaast meer dan 50.000 liedjes met Magic Piano. In totaal maken 125 miljoen mensen gebruik van de applicaties van Smule en zijn er meer dan een miljard liedjes gemaakt.

Smule laat weten dat het gebruik van het nieuwe sociale netwerk gratis is en dar er ook geen plannen zijn om gebruikers hier in de toekomst voor te laten betalen. Smule Nation moet gebruikers op een toegankelijke manier samenbrengen en hun creativiteit gemakkelijk laten delen. 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten