Sneeuw goed voor omzet webwinkels

© CIDimport

Sneeuw goed voor omzet webwinkels

Geplaatst: 31 december 2010 - 08:49

Aangepast: 27 augustus 2022 - 10:12

Redactie ID.nl

Als het sneeuwt of als het glad is buiten hebben minder mensen zin op er op uit te gaan om inkopen te doen. Webwinkels profiteren daarvan.

Als het sneeuwt of als het glad is buiten hebben minder mensen zin op er op uit te gaan om inkopen te doen. Webwinkels profiteren daarvan. Dankzij het weer zijn er deze maand 20% meer transacties gedaan dan anders.

De gebruiksstatistieken van online betalingsbedrijf Ogone tonen aan dat  er in landen met sneeuw meer online betalingstransacties zijn gedaan dan onder normale weersomstandigheden verwacht mag worden. Dit kan het bedrijf afleiden door de transacties in verschillende landen en locaties met of zonder sneeuw met elkaar te vergelijken.

Het comfort van het shoppen vanuit de eigen woonkamer blijkt aantrekkelijker dan de strijd aan te gaan met de elementen. Meer consumenten zijn gewoon thuis gebleven om te winkelen. Ogone heeft in december 2010 aanzienlijk meer betalingstransacties gemeten dan verwacht. Het aantal dagelijkse online betalingstransacties lag in de eerste drie weken van december 20% hoger dan op grond van de vorige maand en eerdere jaren mocht worden verwacht, ook gecorrigeerd voor de normale december-invloeden.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten