Snelheid breedband-verbindingen in 2005 fors gestegen 2013-10-10T14:34:00

Kamerleden kruisen degens met gamers

Algemeen Dagblad komt met eigen rss-reader

Snelheid breedband-verbindingen in 2005 fors gestegen

Snelheid breedband-verbindingen in 2005 fors gestegen

In 2005 heeft iPing Research meer dan 90 miljoen metingen uitgevoerd om de kwaliteit van breedbandverbindingen te testen. Met behulp van het gratis programma Nuria kunnen internet-gebruikers zelf de kwaliteit van hun eigen breedbandverbinding inzichtelijk maken. Ook kunnen zij zien hoe hun eigen verbinding presteert ten opzichte van soortgelijke abonnementen bij andere providers.

In 2005 heeft iPing Research meer dan 90 miljoen metingen uitgevoerd om de kwaliteit van breedbandverbindingen te testen. Met behulp van het gratis programma Nuria kunnen internet-gebruikers zelf de kwaliteit van hun eigen breedbandverbinding inzichtelijk maken. Ook kunnen zij zien hoe hun eigen verbinding presteert ten opzichte van soortgelijke abonnementen bij andere providers. iPing heeft de resultaten van de Nuria-metingen van januari 2005 met die van januari 2006 vergeleken om in beeld te brengen hoe de breedbandaansluitingen zich op het gebied van de snelheid hebben ontwikkeld in het afgelopen jaar.

Ook in 2005 is de markt voor internetproviders volop in beweging geweest. In de strijd om de klant bieden de providers steeds uitgebreidere pakketten aan. Naast de aanbiedingen voor telefonie en tv (triple play) via internet, en het leveren van diverse aanvullende diensten zoals spam- en virusfilters, hebben vrijwel alle providers ook de snelheden van hun abonnementen verder verhoogd. Diverse providers hebben zelfs twee keer de snelheden verhoogd binnen één jaar, zonder prijsverhogingen.

Met Nuria wordt de daadwerkelijk beschikbare snelheid gemeten, zoals bijvoorbeeld bij het downloaden van een bestand via Internet Explorer. Met name bij de instapabonnementen is een sterke verhoging van de gemeten snelheden te zien; deze zijn veelal twee tot drie keer zo snel geworden wat betreft de downloadsnelheid. Bij de snellere abonnementen is de verhoging minder duidelijk zichtbaar. Hier gaan technische beperkingen meespelen waardoor de werkelijk bruikbare snelheid minder sterk stijgt. Enkele belangrijke factoren die hierbij een rol spelen: de afstand tussen aansluiting en wijkcentrale (signaalsterkte adsl-verbinding neemt af), gebruik van verouderde adsl-modems, gebruik van een langzaam wireless netwerk en gebruik van een langzame computer.

De gemiddelde downloadsnelheid van alle metingen die zijn uitgevoerd is gestegen van ruim 1,8 mbit/s in januari 2005 naar bijna 3,2 mbit/s in januari 2006; een stijging van ruim 75%. De gemiddeld gemeten uploadsnelheid is gestegen van 350 kbit/s naar 475 kbit/s; een stijging van ruim 35%. De stijging van de uploadsnelheid blijft dus aanzienlijk achter bij de stijging van de downloadsnelheid. Voor de meeste gebruikers is de uploadsnelheid ook minder van belang.

De abonnementen die procentueel het sterkst gestegen zijn wat betreft downloadsnelheid zijn: @Home Budget (4,1 keer sneller), Quicknet Medium en Large (3,5 keer sneller), XS4ALL ADSL Start (2,7 keer sneller), Het Net Voordeel/Instap Surfen, Planet Internet Economy en Direct ADSL Go (2,6 keer sneller).

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord