Snelle Android-veiligheidsupdates voortaan verplicht 2018-05-14T11:20:50

Acer Spin 5 SP513-52N

Malafide Chrome-extensies in het wild gespot

Snelle Android-veiligheidsupdates voortaan verplicht

Snelle Android-veiligheidsupdates voortaan verplicht

Google past zijn overeenkomst met fabrikanten van Android-smartphones aan, zodat zij verplicht zijn om Android-updates sneller beschikbaar te stellen. Dat is op I/O 2018 onthuld tijdens een presentatie over de veiligheid van het besturingssysteem.

Door contractueel vast te leggen dat smartphone-bouwers veiligheidspatches snel moeten aanbieden, hoopt het bedrijf dat meer toestellen in de toekomst up-to-date blijven.

Google brengt maandelijks zo'n patch uit, maar fabrikanten zijn vaak laks met het doorvoeren ervan. Sommige merken zijn er in het verleden zelfs van beticht te liegen: het leek er op alsof updates geïnstalleerd waren, terwijl dit helemaal niet zo was

Hoe snel?

Onbekend is nog hoe snel Google dat updates precies verwacht. Eerder werd wel het Android Enterprise Recommended-programma opgericht voor merken die aan bepaalde voorwaarden voldoen, waaronder security-updates binnen 90 dagen - voor drie jaar lang.

Overigens betreft het hier specifiek de maandelijkse security-patches en niet om de jaarlijkse nieuwe Android-versies, zoals straks de overstap van Android O naar Android P. Dankzij Project Treble kunnen ook deze updates sneller uitkomen.

Deze nieuwe infrastructuur zorgt ervoor dat Android-updates losstaan van de Android-schil die per fabrikant verschillend is, zodat het optimaliseren ervan minder tijd kost. Het ondersteunen van Project Treble is voor fabrikanten verplicht sinds de nieuwste Android-versie. 

Lees hier meer over Google I/O 2018.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord