Sociaal netwerk Ello gaat t-shirts aanbieden

© CIDimport

Sociaal netwerk Ello gaat t-shirts aanbieden

Geplaatst: 19 november 2014 - 13:00

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:05

Redactie ID.nl

Het onlangs gelanceerde Ello gaat exclusieve t-shirts aanbieden aan zijn gebruikers. Het is de eerste stap naar winst voor het sociale netwerk, dat geen advertenties toont of gebruiksgegevens verkoopt.

Dat is fijn voor de privacy van de gebruiker, maar een behoorlijke uitdaging voor het voortbestaan van Ello. Het netwerk moet op andere manieren geld zien te verdienen en is nu de samenwerking aangegaan met kledingwinkel Threadless.

De t-shirts worden slechts tijdelijk aangeboden. Om de twee weken komen er nieuwe shirt uit en die vervangen dan de vorige selectie. De drie die nu te koop zijn in de Ello-shop variëren in prijs tussen de 20 en 30 euro. 20 procent van de opbrengt gaat naar de ontwerper van de kledingstukken.

Uitbreidingen

Daarnaast zijn er plannen om extra functies tegen betaling aan te bieden. Het netwerk zelf blijft gratis, maar Ello-gebruikers kunnen in de toekomst uitbreidingen kopen om hun 'ervaring aan te passen.' Een speciale online shop daarvoor wordt in 2015 verwacht.

Ello is vooralsnog enkel op uitnodiging te betreden. Een miljoen mensen zouden er gebruik van maken, en er zouden nog drie miljoen anderen in de wacht staan. Toch lijkt het netwerk nog niet echt aan te slaan, op de kortstondige hype na de lancering na. Want zeg eerlijk, ken jij Ello'ers?

Lees ook: Wat is Ello? En 4 andere vragen over het populaire sociale netwerk.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten