Solar Roadways is écht de weg van de toekomst 2014-11-25T21:14:04

De 4 beste slimme systemen om je huis mee te beveiligen

Google moet privacyschendende resultaten verwijderen

Solar Roadways is écht de weg van de toekomst

Solar Roadways is écht de weg van de toekomst

De snelweg van Daan Roosegaarde zag er best mooi uit, maar Solar Roadways brengt de snelweg pas echt naar een hoger niveau. Het bedrijf stelt dat de aarde prachtig is, maar dat we haar met onze infrastructuur en transport behoorlijk vervuilen. Dat kan anders, met een weg gemaakt van zonnepanelen.

Onze wegen hebben nu nog regelmatig onderhoud nodig, we kampen met smog, gaten in de weg en oponthoud door onderhoud aan de infrastructuur. De bedenkers van Solar Roadways zijn ervan overtuigd dat dit anders kan. Een weg gemaakt van zonnepanelen, die de zwaarste trucks kan houden zonder daar schade van te ondervinden. Deze Solar Road Panels kunnen geïnstalleerd worden op wegen, parkeerplaatsen, inritten, stoepen, fietspaden en zelfs op speelplaatsen. Elk oppervlak waar de zon op schijnt volstaat. En deze weg verdient zichzelf ook nog eens terug, door het opwekken van elektriciteit.

Energie opwekken

Dat is niet alles: deze wegen kunnen ook opwarmen, waardoor ze sneeuw- en ijsvrij blijven en LED-verlichting kan worden gebruikt voor wegbelijning en wegmarkering. EVs kunnen energie van de zon opslaan en zouden door middel van inductie auto’s op kunnen laden terwijl ze rijden. Om het project verder te kunnen ontwikkelen en om het uiteindelijk op de markt te krijgen hebben bedenkers Scott en Julie een Indiegogo-project gestart. Ze hopen hiermee 1 miljoen dollar op te halen, zodat ze de wegen uiteindelijk ook echt kunnen gaan ontwikkelen.  

Wil je meer informatie over de snelweg? Bekijk dan deze filmpjes:


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord