Sony gaat concurrentie aan met Spotify

© CIDimport

Sony gaat concurrentie aan met Spotify

Geplaatst: 23 december 2010 - 08:17

Aangepast: 27 augustus 2022 - 10:16

Redactie ID.nl

Sony gaat Spotify achterna met een vergelijkbare dienst waarmee onbeperkt muziek geluisterd kan worden.

Sony gaat Spotify achterna met een vergelijkbare dienst waarmee onbeperkt muziek geluisterd kan worden. Sony begint in Groot Brittannië met 6 miljoen liedjes.

De muziek zal als streaming-dienst beschikbaar komen voor allerlei apparaten die een internetverbinding hebben. Hieronder vallen Sony Bravia TV's maar ook pc's, andere Sony-apparaten en Android-telefoons. Sony heeft voor de muziek een samenwerkingverband met de grote muziekuitgeverijen als Universal Music, Sony Music, EMI Music en Warner Music, naast andere onafhankelijke en kleinere muzieklabels.

Dat Sony in Engeland en Ierland start met Qriocity Music Unlimited is heel strategisch, daar het  Spotify in Groot Brittannië nog niet gelukt is van start te gaan. Een abonnement op het onbeperkt muziek luisteren kost 10 euro per maand. In 2011 zal de dienst worden uitgebreid naar andere landen als Australië, Canada, Frankrijk, Duitsland, Italië Nieuw Zeeland de VS. Nederland staat niet in dit rijtje en navraag bij ons contactpersoon bij Sony leverde niet meer informatie op dat het op termijn ook bij ons wel beschikbaar zal komen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten