Sony: 'Gebruik je waterdichte Xperia-smartphone niet onder water' 2015-09-11T14:52:27

Nieuwe Honor 7 moet de zintuigen prikkelen

Review: Intel Compute Stick

Sony: 'Gebruik je waterdichte Xperia-smartphone niet onder water'

Sony: 'Gebruik je waterdichte Xperia-smartphone niet onder water'

De Xperia-smartphones van Sony zijn waterdicht en het bedrijf laat dat maar al te graag zien. Vaak in de vorm van foto's en filmpjes waarin gebruikers hun toestel inzetten als onderwatercamera. En toch is dat niet helemaal de bedoeling.

Opmerkelijk genoeg raadt Sony juist áf de Xperia-toestellen onder water te gebruiken. Dat valt te lezen op de supportpagina van de smartphones. Ook zout zeewater is niet goed voor de mobiele apparaten. Regendruppels zijn geen probleem.

Waterdicht onder specifieke omstandigheden

De Xperia-smartphones hebben de hoogst haalbare waterdichtheid. Dat wordt in een laboratorium gemeten door het toestel in standby-stand anderhalve meter onder water te houden. Na een half uur wordt 'ie weer afgedroogd, en dan blijkt de telefoon nog te werken.

Maar wanneer je deze gebruikt terwijl je aan het zwemmen bent, kan het blijkbaar anders aflopen... 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord