Sony Pictures heeft Twitter in vizier wegens hack

© CIDimport

Sony Pictures heeft Twitter in vizier wegens hack

Geplaatst: 23 december 2014 - 07:55

Aangepast: 26 augustus 2022 - 23:45

Redactie ID.nl

Sony's gehackte filmmaatschappij is een klopjacht gestart naar de mensen en organisaties die (helpen) gestolen data online te zetten, zoals uitgelekte e-mails. Na journalistieke publicaties heeft Sony Pictures nu Twitter in het vizier.

Want via Twitter verspreiden er zich onder meer e-mails, die gevonden zijn in de bestanden die de hackersgroep Guardians of Peace de afgelopen tijd online zette. Sony Pictures dreigt nu de schade die daaruit ontstaat te komen verhalen bij Twitter zelf, tenzij het sociale netwerk de Twitter-accounts in kwestie opschort.

Juridische stappen

Motherboard schrijft daar vandaag over. De website heeft de brief van Sony in handen, waarin de eventuele juridische stappen worden omschreven. Twitter bevestigt dat Sony inderdaad dreigt met rechtszaken en dat de brieven zijn doorgestuurd naar Twitter-gebruikers die de gelekte informatie op hun kanaal delen.

Eén van die accounts is van ene 'Val Broeksmit.' Momenteel staan zijn tweets met e-mails van Sony Pictures nog altijd online. Of Twitter van plan is mee te werken met Sony, is nog niet bekend. Eerder moesten websites als die van The New York Times ook al staken met het publiceren van interne Sony-data.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten