Spieken op toilet wordt onmogelijk door smartphoneverklikker 2013-12-16T16:01:19

‘Samsung’s Galaxy Gear is grootste tech-mislukking van 2013’

Nederlanders geloven niet in toekomst bitcoin

Spieken op toilet wordt onmogelijk door smartphoneverklikker

Spieken op toilet wordt onmogelijk door smartphoneverklikker

Onder het examen éven naar het toilet om wat antwoorden op te zoeken? Bij de Universiteit Maastricht wordt dit binnenkort onmogelijk. De universiteit zet namelijk het apparaat Pockethound in om smartphonegebruik in de toiletten te detecteren.

Het verbieden van een smartphone in de examenzaal of zelfs van een bezoek aan het toilet gaat Universiteit Maastricht te ver en daarom zetten ze een nieuwe gadget in om spieken op de pot tegen te gaan. Het detectie-apparaatje Pockethound van het Amerikaanse beveiligingsbedrijf Berkeley Varitronics Systems, geeft een signaal bij detectie van alle breedbandfrequenties van smartphones, waaronder 2G, 3G en 4G.

Ook in stand-by modus

Het maakt niet uit of een smartphone daadwerkelijk wordt opgestart of zich alleen maar in stand-by modus bevindt: Pockethound vindt ze allemaal. Het is hierdoor onmogelijk om (gevraagd of ongevraagd) gegevens binnen te halen via het internet op een smartphone. Omdat de Pockethound klein is, kan het ook door surveillerende leraren gedragen worden om spiekers op heterdaad te betrappen.

De eerste test met de Pockethound in Nederland vindt plaats op 24 januari, meldt dagblad Trouw.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord