Sporten en rampen domineren Facebook in 2014

© CIDimport

Sporten en rampen domineren Facebook in 2014

Geplaatst: 10 december 2014 - 08:48

Aangepast: 26 augustus 2022 - 23:52

Redactie ID.nl

In 2014 hebben we het met z'n allen vooral over sporten en rampen, zo blijkt uit een eindejaarsoverzicht van Facebook. Wereldwijd is het meest besproken topic het wereldkampioenschap voetbal. Daarna spreken we het vaakst over de uitbraak van het Ebola-virus.

Op de derde plaats van de meest besproken topics eindigen de verkiezingen in Brazilië. Daarna volgt de dood van acteur en comedian Robin Williams, op de vierde plek.

De Ice Bucket Challenge haalt de vijfde plaats, waarbij gebruikers van sociale media een bak ijskoud water over zich heen gooiden om de spierziekte ALS onder de aandacht te brengen. Vooral beroemdheden die dat deden, zijn veel besproken en gedeeld. Denk daarbij aan George W. Bush, Bill Gates en het team van The Tonight Show Starring Jimmy Fallon.

Vliegramp

Op zes volgt het Gaza-conflict, met op de zevende plaats beide vliegrampen van Malaysia Airlines. In maart verdween een Boeing 777, waarvan de wrakstukken nog altijd niet zijn gevonden. Op 17 juli voltrok zich de vliegramp met het MH17-toestel. Op de achtste plek eindigt de Super Bowl, de bombastische American Footballfinale die jaarlijks in de Verenigde Staten wordt gehouden.

De negende plek wordt ingenomen door het schietincident van Ferguson, waarbij de donkere, onbewapende tiener Michael Brown werd doodgeschoten door een blanke politie-agent. Zodra deze werd vrijgesproken, werd er geprotesteerd en braken er rellen uit. Facebook sluit zijn lijst af met de Olympische Winterspelen. Het sportevenement dat plaats vond in Rusland eindigt op de tiende plek.

Bekijk zelf het overzicht op http://yearinreview.fb.com/.

2014 Year in Review from Facebook on Vimeo.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten