Spotify breidt diensten uit naar de VS

© CIDimport

Spotify breidt diensten uit naar de VS

Geplaatst: 20 juli 2009 - 05:07

Aangepast: 27 augustus 2022 - 14:59

Redactie ID.nl

Spotify, de Zweeds/Britse online muziek service, zal binnenkort zijn deuren openen in de VS. Tijdens een recent bezoek aan de Verenigde Staten, liet mede-oprichter Daniel Ek aan The Guardian weten dat Spotify op zoek is naar personeel en kantoorruimte in de VS.

Spotify, de Zweeds/Britse online muziek service, zal binnenkort zijn deuren openen in de VS. Tijdens een recent bezoek aan de Verenigde Staten, liet mede-oprichter Daniel Ek aan The Guardian weten dat Spotify op zoek is naar personeel en kantoorruimte in de VS. De bedoeling is om de dienst in het derde of vierde kwartaal van dit jaar daar te lanceren.Spotify is een peer-to-peer streaming muziekprogramma waarbij de gebruiker direct naar nummers of albums kan luisteren zonder merkbare vertraging door buffering. De muziek kan niet opgeslagen worden op de computer van de gebruiker, maar enkel online beluisterd worden.
Het bedrijf verwacht dit jaar nog geen winst te kunnen maken, maar wil dit in 2010 wel voor elkaar gaan krijgen. Ek heeft er vertrouwen in de Europese licentie-rechten ook uit te kunnen breiden naar de VS volgend jaar. Ondanks berichten dat Spotify zichzelf een waarde toedicht van 200 miljoen pond om zo meer investeerders te trekken, laat Ek weten dat hij die waarde in de toekomst nog een stuk hoger wil krijgen.
Naast de uitbreiding naar de VS, zal Spotify deze zomer ook een mobiele service lanceren. Video's van Android-telefoons en iPhone's met deze dienst zijn al gesignaleerd. Spotify heeft momenteel 9 miljoen gebruikers in Engeland, Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, Finland, Noorwegen en Zweden. Of en wanneer de dienst naar Nederland komt blijft vooralsnog onbekend.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten