Spotify Lite-app laat je een datalimiet instellen

© CIDimport

Spotify Lite-app laat je een datalimiet instellen

Geplaatst: 2 juli 2018 - 05:35

Aangepast: 26 augustus 2022 - 15:40

Redactie ID.nl

Spotify brengt een Lite-verie uit van zijn muziekstreaming-app, speciaal voor gebruikers die het met een trage internetverbinding moeten stellen. Nog niet in Nederland, maar wel met een interessante extra functie.

Spotify Lite laat je namelijk een datalimiet instellen. Kun je maandelijks maximaal 1 GB data verstoken, dan kun je Spotify-streaming beperken tot bijvoorbeeld maximaal 500 MB. De app maakt precies inzichtelijk hoeveel MB daarvan al is verbruikt. Zit je aan de limiet, dan kun je niet verder streamen. 

Naast die nieuwe functie zijn er juist vooral opties weggehaald ten opzichte van de volledige Spotify-app. Zo kun je niet zelf kiezen welke nummers je afspeelt, ze worden in willekeurige volgorde gestreamd. Tevens is muziek niet te downloaden voor offline gebruik, wat op den duur júist data zou besparen.

Wanneer?

Spotify Lite is slechts 15 MB groot, terwijl Spotify zelf 100 MB weegt om te downloaden. Volgens Spotify zit de app nog in de testfase, en kunnen er dus nog aanpassingen worden gedaan. Wanneer de app wereldwijd beschikbaar komt, is nog even afwachten. Eerder kwamen ook al Lite-versies uit van o.a. Facebook, Instagram en Skype.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten