Spotify test functie voor opnemen podcasts

© CIDimport

Spotify test functie voor opnemen podcasts

Geplaatst: 28 augustus 2019 - 06:37

Aangepast: 29 augustus 2022 - 17:08

Redactie ID.nl

Spotify zet de afgelopen tijd stevig in op podcasts en in de toekomst wordt het eenvoudiger dan ooit om je eigen uitzendingen naar de streamingdienst te uploaden. Daar zijn online althans aanwijzingen voor gevonden.

Twitter-gebruiker Jane Manchun Wong merkte de 'maak podcast'-knop op, die zomaar in haar Spotify-app tevoorschijn was gekomen. Die verwijst door naar Anchor, een app voor - inderdaad - het opnemen van podcasts en het distributeren ervan. Je hoeft daarvoor niet met z'n allen fysiek rond een microfoon te zitten, het werkt ook via een online verbinding.  

Podcasts zijn de afgelopen tijd aan een comeback bezig en sinds enige tijd hebben ze binnen Spotify dan ook een prominente plek gekregen. Zo zijn ze vanuit het hoofdmenu direct te benaderen, waar ze vervolgens opgedeeld zijn in genres als nieuws en politiek, waargebeurde misdaad, educatief en nog veel meer. 

Populair

Dat er telkens meer naar podcasts wordt geluisterd, kan Spotify inmiddels staven met cijfers. Het aantal luisteraars verdubbelde het afgelopen jaar zowat. Men investeerde in de tussentijd miljoenen in drie verschillende podcastbedrijven, waaronder dus Anchor. Het afgelopen kwartaal steeg overigens ook het aantal Spotify Premium-afnemers. 

 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten