Spotify vanaf nu ook gratis op smartphone en tablet

© CIDimport

Spotify vanaf nu ook gratis op smartphone en tablet

Geplaatst: 12 december 2013 - 10:30

Aangepast: 27 augustus 2022 - 02:39

Redactie ID.nl

Tijdens een speciale persconferentie heeft Spotify aangekondigd dat zijn muziekdiensten vanaf nu ook gratis te gebruiken zijn op smartphones en tablets. Op de desktop-pc was het al langer mogelijk om gratis naar muziek te luisteren met Spotify, maar op mobiele platformen kostte dit voorheen tien euro per maand.

De Spotify-app kan vanaf nu gratis muziek afspelen in willekeurige volgorde. Spotify noemt het zelf een Shuffle-functie, die liedjes door elkaar husselt en afspeelt. Gebruikers kunnen nog steeds zoeken op artiest, genre of afspeellijst, maar de gevonden nummers worden vervolgens alleen in willekeurige volgorde afgespeeld. Nummers overslaan kan, maar dit lukt slechts zes keer per uur. Wie meer controle wil, kan een Premium abonnement afsluiten voor een tientje per maand.

Met de introductie van de mobiele Shuffle-dienst begint Spotify steeds meer te lijken op Apple’s iTunes Radio, dat ongeveer dezelfde functies aanbiedt. Een verschil met iTunes Radio is echter dat met de dienst van Apple per radiostation of afspeellijst zes nummers per uur overgeslagen kunnen worden. Bij Spotify Shuffle geldt deze ‘skip’-limiet binnen de gehele applicatie.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten