Spotify verliest 200 muzieklabels [UPDATE] 2013-11-04T16:19:46

Rabbijn hekelt Apple

Shocktherapie op Facebook voor Belgische chauffeurs

Spotify verliest 200 muzieklabels [UPDATE]

Spotify verliest 200 muzieklabels [UPDATE]

Britse muziekdistributeur STHoldings trekt zich met 200 kleine muzieklabels terug uit Spotify en andere streaming-muziekdiensten als Napster en Symfy. Reden is dat het te weinig geld oplevert.

Verkoop via de meer traditionele digitale verkoopkanalen zou meer opbrengen dan via deze streaming-diensten volgens het eigen onderzoek.

Heel veel verdienen de platenmaatschappijen misschien niet via Spotify maar zij zien het meer als een legaal alternatief voor het illegaal downloaden van muziek. Spotify betreurt de beslissing en hoopt dat STH van gedachten zal veranderen.

Helaas is niet precies bekend om welke labels het gaat en wanneer de muziek niet meer via Spotify beschikbaar zal zijn.

[UPDATE 24-11 9:44]

In een reactie laat Spotify weten dat ze naast de vier grote platenmaatschappijen ook duizenden kleine labels hebben. De meeste partners zijn blij met de omzet die door Spotify aan hen wordt betaald. Spotify heeft sinds de lancering drie jaar geleden meer dan $150 miljoen aan opbrengsten uitbetaald aan de rechthebbenden. Spotify laat ook weten dat het geld naar de vertegenwoordigers van de artiesten gaat en zij dus niet direct artiesten uitbetaalt. Wat een artiest uiteindelijk ontvangt, is dus ook afhankelijk van de tussenpersoon.

[Via: Neowin]


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord