Steve Ballmer verlaat Microsoft 2013-11-04T15:31:08

iPhone 5C 'officiële' persfoto gelekt

StarCraft helpt flexibel denkvermogen

Steve Ballmer verlaat Microsoft

Steve Ballmer verlaat Microsoft

Steve Ballmer wil binnen een jaar Microsoft hebben verlaten.  Ballmer wil het veld vrij maken voor een nieuwe CEO die vernieuwing zal brengen in de organisatie. Een speciaal comité gaat op zoek naar zijn vervanger, tot die tijd blijft Ballmer aan als CEO van Microsoft.

Steve Ballmer ging in 1980 als de eerste manager van bij Microsoft aan de slag. Hij kreeg een salaris van 50.00 dollar en aandelen in Microsoft. Ballmer stond daarna aan het hoofd van verschillende afdelingen tot hij in 2000 CEO van Microsoft werd. Drie jaar later verkocht hij een deel van zijn aandelen.  Momenteel zou hij 4% aandelen in Microsoft hebben. Ballmer staat op de 43e plek in de Forbes-lijst van rijkste personen ter wereld.

Excentriek

De excentrieke Steve Ballmer staat bekend om zijn energieke optredens tijdens persconferenties en reclamespotjes voor Microsoft producten. Het scanderen van  ‘developers, developers, developers’ werd ook een bekende uitspraak op internet.

Vertrekt Steve Ballmer onverwacht

De aankondiging van Steve Ballmer komt onverwacht, hij kondigde onlangs nog aan met een grote reorganisatie te komen maar dat hij zelf ook zou opstappen zag men bij Microsoft niet aankomen. Naar verluidt zou niemand binnen de raad van bestuur, ook Bill Gates niet,  zich tegen zijn vertrek hebben verzet. De druk op Ballmer zou steeds groter worden en hoewel hij voor een groot deel zelf zijn besluit zou hebben genomen, meldden bronnen dat het ook onder druk van ValueAct is geweest die een groot deel in het bedrijf heeft. De investeerder zou al langer sturen op het vertrekt van Ballmer.

Successen en mislukkingen

Steve Ballmer heeft grote successen gekend met Windows XP en de Xbox 360 maar Vista was een grote mislukking en Windows 8 en de Surface tablets brengen nog niet wat Microsoft er zelf van had verwacht.  Ballmer wordt wel verweten dat hij niet goed heeft ingespeeld op de opkomende trends als smartphones en tablets.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord