© CIDimport

Storing Facebook kwam door onderhoud

Geplaatst: 22 oktober 2013 - 11:29

Aangepast: 27 augustus 2022 - 03:03

Redactie ID.nl

De storing die er gisteren voor zorgde dat het sociale netwerk Facebook tijdelijk niet naar behoren functioneerde, is veroorzaakt door Facebook zelf. Onderhoud aan de site liep mis en daarom konden veel gebruikers geen berichten meer plaatsen op de site.

Het grootste sociale netwerk ter wereld was gisterenmiddag een aantal uren lang niet meer te gebruiken. Volgens een Amerikaanse woordvoerder van Facebook kwam dit door IT-werkzaamheden die onbedoelde problemen met zich meebrachten. Maandagochtend werden er geplande werkzaamheden uitgevoerd op Facebook en deze hadden als neveneffect dat ‘sommige gebruikers geen berichten meer konden plaatsen op Facebook’, aldus de woordvoerder tegen Computerworld.com.

Facebook is zelf van mening dat de storing van korte duur was, maar gebruikers van het sociale netwerk hebben dit niet zo ervaren. Facebook was gisteren voor het grootste gedeelte van de dag onbruikbaar. Het ging weliswaar om een wereldwijde storing, maar niet alle gebruikers van Facebook hebben last gehad van dezelfde problemen. Het kon namelijk zijn dat bepaalde functies, zoals posten of liken, voor sommige gebruikers nog wel werkten en voor anderen niet.

De Facebook-woordvoerder bied namens het bedrijf zijn verontschuldigingen aan en bevestigd dat de website weer voor de volle honderd procent functioneert. 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten