Straks ook Windows 10-desktop-apps op mobiele versies

© CIDimport

Straks ook Windows 10-desktop-apps op mobiele versies

Geplaatst: 8 december 2016 - 07:42

Aangepast: 26 augustus 2022 - 18:34

Redactie ID.nl

Microsoft is een samenwerking aangegaan met chipfabrikant Qualcomm om ervoor te zorgen dat het straks ook mogelijk wordt om desktop-applicaties op de mobiele versie van Windows 10 te draaien.

Microsoft heeft nu al zogeheten universal apps beschikbaar, die zowel op een Windows 10-smartphone als een desktopcomputer kunnen draaien. Deze programma's zijn echter eenvoudig van opzet en gebruiken weinig bronnen en processorkracht.

Een echte desktop-applicatie draaien op een smartphone is echter vrij lastig, omdat dergelijke software vaak meer eist van de processor en het geheugen.

Speciale chip

Microsoft is om die reden een samenwerking aangegaan met chipfabrikant Qualcomm, waarbij er een speciale chip wordt ontwikkeld die dergelijke programma's kan draaien. Een speciaal stukje hardware in die chip zorgt er dan voor dat desktop-apps gevirtualiserd kunnen draaien.

Vanaf 2017 komt deze nieuwe Snapdragon-chip beschikbaar, en zullen er ook nieuwe mobiele Windows 10-apparaten verschijnen die van deze chip zijn voorzien en dus ook desktop-apps kunnen draaien.

 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten