Summly app maakt samenvatting internet 2013-11-04T16:17:17

Google zit Microsoft op de hielen

Angry Birds interactieve kerstverlichting

Summly app maakt samenvatting internet

Summly app maakt samenvatting internet

Als 16-jarige ben je op school vaak bezig met het maken van samenvattingen. De 16-jarige programmeur Nick D’Aloisio gaat een stapje verder en maakte een app genaamd Summly waarmee hij het internet ‘samenvat’.

Dat we ‘samenvat’  tussen aanhalingstekens schrijven is niet voor niets, uiteraard maakt hij niet een complete samenvatting van alles wat op het web te vinden is maar de app maakt samenvattingen van content in samenvattingen van 1000, 500 of 140 tekens. Feitelijk maakt het in een paar klikken een synopsis van een tekst waardoor het beter gedeeld kan worden via sms, mail, Facebook en Twitter (als txt-bestand).

Nick D'aloisio

Nick D'Aloisio

Boy Genius

D’Aloiso wordt al het nieuwe genie van internet genoemd en een miljardair Li Ka-Shing heeft zijn bedrijf Trimit een financiële boost gegeven van naar verluidt meer dan 250.000 dollar, om zijn bedrijf van de grond te krijgen en patenten veilig te stellen. Ka-Shing (niet ‘ka-ching’) eiste wel dat het bedrijf Summly Limited zou gaan heten. De jongen heeft het geld al gebruikt om een aantal ervaren programmeurs in dienst te nemen om zijn eigen code naar een hoger niveau te tillen.

Summly screenshots

App scoort 30% beter dan mens

De techniek om de vele content (blogs, nieuws, webpagina’s) op internet in hapklare blokjes aan te kunnen bieden op je telefoon lijkt goed te werken. Onderzoekers aan MIT stellen dat zijn gepatenteerde technologie nu al 30% beter scoort dan samenvattingen van academisch niveau.

Summly is hier te downloaden voor de iPhone 

[VIa: Techcrunch]


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord