Super Mario 3D Land vestigt verkooprecord

© CIDimport

Super Mario 3D Land vestigt verkooprecord

Geplaatst: 30 november 2011 - 07:24

Aangepast: 27 augustus 2022 - 07:53

Redactie ID.nl

De nieuwe Super Mario 3D Land is de snelst verkopende Mario-titel in de reeks, met meer dan 500.000 verkochte exemplaren in de V.S.  sinds het op 11 november uitkwam.

Nintendo’s kleine loodgieter, die voor het eerst te zien was in Donkey Kong uit 1981, weet zich tegenwoordig dus nog prima staande te houden. Mario heeft al in meer dan 200 videospellen een rol gespeeld sinds zijn eerste verschijning. Het volgende spel waar Mario een rol in speelt, is Mario Kart 7 dat op 4 december uit zal komen.

Zelda vestigt ook verkooprecord

Niet alleen Mario doet het goed; ook oudgediende Zelda is nog steeds uitermate populair en de nieuwste game Legend of Zelda: Skyward Sword is in de V.S. 535.000 keer verkocht sinds 20 november en daarmee de snelstverkopende titel uit de reeks. De populariteit van de nieuwe Zelda en Mario-gameszorgen ervoor dat de verkopen van de 3DS en Wii deze maand ook een boost kregen. De 3DS werd 325% meer verkocht dan de maand ervoor en de Wii 49%. Volgens Reggie Fils-Aime, President of Nintendo Ameria, heeft de 3DS nu in 8 maanden meer verkocht dan de DS in zijn eerste jaar. En de feestdagen moeten er nog aankomen, ook altijd goed voor de verkopen.

[Via: Tweaktown]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten