SuperShoe: Na de smartwatch en de smart-glass nu ook de slimme schoen

© CIDimport

SuperShoe: Na de smartwatch en de smart-glass nu ook de slimme schoen

Geplaatst: 23 april 2014 - 10:28

Aangepast: 27 augustus 2022 - 01:43

Redactie ID.nl

Slimme horloges en slimme brillen kennen we inmiddels wel. Maar een student van MIT heeft nu ook slimme schoenen ontworpen. Met de SuperShoe raak je nooit meer verdwaald, en het schoeisel kan ook nog je agenda en email bijhouden.

De SuperShoe, een concept van MIT-student Dhairya Dand, is in feite een klein inlegzooltje van siliconen, dat in je gewone schoenen past. Het zooltje kun je via Bluetooth verbinden met je smartphone. Vervolgens kun je via bijvoorbeeld Google Maps navigeren naar waar je heen moet.



Trillen

De SuperShoe heeft een aantal kleine haartjes in de voet van de schoen, die je tenen kietelen als je moet afslaan. Moet je naar rechts, dan gaat je rechterbeen trillen.



To-do

Maar de slimme schoen kan nog veel meer dan alleen richting aangeven. Zo synchroniseert de schoen met je kalender en je to-do-lijsten. Daarop kan je route worden aangepast. Als voorbeeld geeft de maker aan dat je in je to-do-lijst zet dat je nog naar de pin-automaat moet. De schoen kan je daar dan automatisch heen leiden.



Te veel naar scherm kijken

De ontwerper van de schoen vindt dat we "te veel bezig zijn met het kijken naar een schermpje." We vergeten daarom "om ons heen te kijken," en de SuperShoe moet daar verandering in kunnen brengen.



Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten