Symbian werkt aan compleet nieuw besturingssysteem

© CIDimport

Symbian werkt aan compleet nieuw besturingssysteem

Geplaatst: 6 augustus 2009 - 06:08

Aangepast: 17 november 2022 - 08:51

Redactie ID.nl

Symbian is druk bezig met de ontwikkeling van Symbian^4, de opvolger van het huidige mobiele Symbian S60-besturingssysteem. Eén van de meest opvallende veranderingen is de overstap van de Avkon gebruikersinterface op Qt. Ontwikkelaars van Symbian^4 hebben gewaarschuwd dat oude S60-applicaties niet meer zullen werken onder het nieuwe besturingssysteem.

Symbian is druk bezig met de ontwikkeling van Symbian^4, de opvolger van het huidige mobiele Symbian S60-besturingssysteem. Eén van de meest opvallende veranderingen is de overstap van de Avkon gebruikersinterface op Qt.

Ontwikkelaars van Symbian^4 hebben gewaarschuwd dat oude S60-applicaties niet meer zullen werken onder het nieuwe besturingssysteem. Dat komt door de overstap op een compleet andere grafische engine, Qt. Deze engine moet revolutionaire graphics mogelijk maken. Dat betekent dus vooral dat Symbian^4 een frisse start wordt voor Nokia. Dat moet ook wel, want Symbian moet het opnemen tegen het iPhone OS, Android en straks ook Windows Mobile 7. Wanneer Symbian^4 klaar is, is nog niet duidelijk, maar vermoedelijk praten we over 2010.

TamsS60

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten