Symbian werkt aan compleet nieuw besturingssysteem 2013-11-04T17:13:31

Nieuw dieptepunt: Apple censureert woordenboek

Nieuwe beta Chrome is sneller en ondersteunt HTML5

Symbian werkt aan compleet nieuw besturingssysteem

Symbian werkt aan compleet nieuw besturingssysteem

Symbian is druk bezig met de ontwikkeling van Symbian^4, de opvolger van het huidige mobiele Symbian S60-besturingssysteem. Eén van de meest opvallende veranderingen is de overstap van de Avkon gebruikersinterface op Qt. Ontwikkelaars van Symbian^4 hebben gewaarschuwd dat oude S60-applicaties niet meer zullen werken onder het nieuwe besturingssysteem.

Symbian is druk bezig met de ontwikkeling van Symbian^4, de opvolger van het huidige mobiele Symbian S60-besturingssysteem. Eén van de meest opvallende veranderingen is de overstap van de Avkon gebruikersinterface op Qt.

Ontwikkelaars van Symbian^4 hebben gewaarschuwd dat oude S60-applicaties niet meer zullen werken onder het nieuwe besturingssysteem. Dat komt door de overstap op een compleet andere grafische engine, Qt. Deze engine moet revolutionaire graphics mogelijk maken. Dat betekent dus vooral dat Symbian^4 een frisse start wordt voor Nokia. Dat moet ook wel, want Symbian moet het opnemen tegen het iPhone OS, Android en straks ook Windows Mobile 7. Wanneer Symbian^4 klaar is, is nog niet duidelijk, maar vermoedelijk praten we over 2010.

TamsS60


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord