T-Mobile neemt Tele2 over 2017-12-15T09:48:48

Windows 10 zonder Microsoft-account

Vodafone neemt in 2020 afscheid van 3G

T-Mobile neemt Tele2 over

T-Mobile neemt Tele2 over

T-Mobile neemt concurrent Tele2 over voor 190 miljoen euro. Beide partijen hopen daarmee straks sterker te staan tegen KPN en Vodafone-Ziggo.

"Door onze krachten te bundelen met Tele2, kunnen we veel efficiënter concurreren en Nederlandse klanten een alternatief bieden," zegt T-Mobile-CEO Søren Abildgaard. Voor klanten van Tele2 betekent het dat ze in de nabije toekomst klant worden van T-Mobile. Ook worden ze overgezet naar het 4G-netwerk van die provider. 

De providers willen door het samengaan onder andere 'betere aanbiedingen' kunnen geven op vaste internet/tv-diensten, en ook zou het positief uitpakken voor het realiseren van een naderend 5G-netwerk. 

Eind 2018

Voordat de fusie door kan gaan, moeten mededingingsautoriteiten er nog toestemming voor geven. De verwachting is dat hier eind 2018 een uitspraak over wordt gedaan. Daarna pas kan de overname voortgezet worden. Tot die tijd verandert er voor klanten van Tele2 en T-Mobile nog niets.  


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord