T-Mobile werft 54 duizend extra klanten maar ziet omzet en winst dalen 2016-11-10T10:17:34

Karaoke met Smule (3): De app

Amber Alert bestaat 8 jaar, veel te danken aan internet

T-Mobile werft 54 duizend extra klanten maar ziet omzet en winst dalen

Provider heeft bijna 3 miljoen abonnees

T-Mobile werft 54 duizend extra klanten maar ziet omzet en winst dalen

T-Mobile heeft het klantenbestand het afgelopen kwartaal zien groeien met 54 duizend abonnees, maar die zorgen (nog) niet voor extra omzet en winst. Dat blijkt uit de kwartaalcijfers die de telecomprovider donderdag bekendmaakt.

136 duizend abonnees erbij dit jaar

Het aantal abonnees met een (sim only) abonnement is in het derde kwartaal met 54 duizend gestegen. T-Mobile heeft nu 2.911.000 mobiele klanten in Nederland, 136 duizend meer dan vorig jaar. Met de prepaidklanten erbij heeft T-Mobile totaal 3,7 miljoen klanten. Een stijging van 0,5 procent ten opzichte van vorig jaar, al zorgt dat niet voor meer omzet en winst.

In vergelijking met het vorige kwartaal draaide de provider wel een iets hogere omzet van 332 miljoen euro, maar ten opzichte van een jaar geleden is het 4,2 procent lager. Ook de brutowinst is gedaald: 27,8 procent in vergelijking met vorig jaar. Het is nu 91 miljoen euro en dat is ook lager dan de 102 miljoen van het kwartaal daarvoor.

Veranderingen op komst

Desondanks blijft T-Mobile positief en wijst het op de aanstaande veranderingen die het bedrijf gaat doorvoeren. Zo neemt het naar verwachting volgende maand Vodafone Thuis over met 150.000 klanten. De provider koopt de alles-in-een-diensten over van Vodafone omdat het straks 'gecombineerde producten' wilt aanbieden. Ook lanceerde het recent datavrij muziekstreamen voor mobiele abonnees, die nu geen mb's meer verbruiken als ze op mobiel internet naar bijvoorbeeld Spotify luisteren. Dat moet meer klanten opleveren. De provider kwam vorige maand ook met 4G voor thuis-abonnementen waarmee het een alternatief wilt vormen voor trage Wifi-verbindingen. 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord