Tablet- en Chromebook-verkoop in de lift tijdens coronacrisis

© CIDimport

Tablet- en Chromebook-verkoop in de lift tijdens coronacrisis

Geplaatst: 16 november 2020 - 08:07

Aangepast: 29 augustus 2022 - 15:54

Redactie ID.nl

In het afgelopen kwartaal zijn er opnieuw fors meer tablets en Chromebooks verwacht, blijkt uit cijfers van marktanalist Canalys. De apparaten zijn erg in trek vanwege het vele thuiswerken tijdens de coronapandemie.

De verkoop van tablets was de afgelopen jaren juist in het slop geraakt. Sinds 2015 werden er telkens minder tablets verkocht. Tot begin dit jaar, toen Canalys een groei opmerkte van zo'n 26 procent. De afgelopen maanden zette die stijgende lijn voort. Er werden ruim 43 procent meer tablets verkocht dan dezelfde periode vorig jaar.

Apple is de grootste speler en heeft met zijn iPads een derde van de markt in handen. Maar ook de Android-tablets van Samsung doen het goed, met een groei van krap 80 procent. Daarna zijn Huawei, Amazon en Lenovo het grootst.

Dubbel zoveel Chromebooks

Chromebooks vonden altijd al gretig aftrek, maar tijdens de coronacrisis des te meer. Zo ook het afgelopen kwartaal, met een groei in verkoopaantallen van ruim 122 procent. HP is het populairste merk maar de grote winnaar is ongetwijfeld Lenovo, dat haast vier keer zoveel Chromebook verkocht als een jaar geleden.

Hoewel er een run is op deze apparaten, geldt hetzelfde niet voor de traditionele desktop-pc. De verkoop daarvan daalde met krap een derde. Ook mini-pc's werden 33 procent minder verkocht. 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten