Te veel smileys laten WhatsApp crashen 2015-12-23T09:15:57

Feestdagen 2015 in de vorm van een Google doodle

Ski-kampioen rakelings gemist door neerstortende drone

Te veel smileys laten WhatsApp crashen

Te veel smileys laten WhatsApp crashen

Een bericht over smileys om niet bijzonder vrolijk van te worden: wanneer je er te veel verstuurd in WhatsApp, loopt de berichtendienst vast. Dat ontdekte de 18-jarige beveiligingsonderzoeker Indrajeet Bhuyan.

Bhuyan probeerde zo veel mogelijk emoji in één bericht te sturen. Zodra er meer dan 4000 in één bericht staan, loopt WhatsApp vast. Daarna kan de chat waarin het bericht staat, niet meer geopend worden. WhatsApp crashed dan opnieuw.

De bug komt voor in de webversie en de Android-versie. Ook op iOS loopt de berichtendienst niet helemaal soepel meer, maar je kunt wel blijven chatten met elkaar. Bhuyan heeft de fout doorgegeven aan de makers van WhatsApp.

Limiet

Dezelfde onderzoeker kwam er eerder al achter dat te lange tekstberichten WhatsApp laten crashen. Daarop werd er een strengere woordlimiet ingesteld, zodat de bug niet meer kon voorkomen. Wellicht gaat nu hetzelfde gebeuren voor smileys.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord