Tesla-topman presenteert gedachtelezer 2019-07-17T13:01:36

59 nieuwe emoji gepresenteerd

Review: Ultimate Ears Wonderboom 2

Tesla-topman presenteert gedachtelezer

Tesla-topman presenteert gedachtelezer

Elon Musk zit niet stil. De topman van Tesla ontwikkelt een gedachtelezer, die wordt ingebracht in de hersenen van de eigenaar.

Musk richt zich met zijn bedrijf Neuralink op de ontwikkeling van dunne draden die hersenactiviteit opvangen en deze gegevens vervolgens doorsturen naar bijvoorbeeld een computer. De gedachte is dat de pc dan bediend kan worden met iemands brein.  

In de eerste instantie is het doel van Musk om mensen met een lichamelijke beperking te helpen bewegen. Denk aan het bedienen van computers en telefoons door mensen met een verlamming, maar ook aan het herstellen van spraak, zicht en het gehoor.

Uiteindelijk hoopt de topman van Tesla dat iedereen de gedachtelezer zal gebruiken. Het kan evenwel nog een tijd duren, voordat de technologie mag worden gebruikt op mensen. De eerste tests voerde Musk uit op ratten en er is eerst toestemming nodig van de Amerikaanse medische waakhond om de techniek op mensen uit te proberen.  Neuralink hoopt in het tweede kwartaal van volgend jaar te mogen beginnen met tests op mensen.

Bovendien is het een complex proces om de dunne draden in de hersenen te krijgen. Een speciale robot moet de draden op exact de juiste locaties aanleggen, door gaten in de schedel te boren. Dit moet op termijn een stuk makkelijker gaan, volgens Neuralink bijna zoals het laseren van ogen.  


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord