The Beatles komen (eindelijk) naar Spotify

© CIDimport

The Beatles komen (eindelijk) naar Spotify

Geplaatst: 23 december 2015 - 08:42

Aangepast: 26 augustus 2022 - 20:59

Redactie ID.nl

We zijn groot fan van Spotify, maar één ding missen we toch wel in de lijst: The Beatles. De bekendste popgroep ter wereld is ondanks zijn ongekende populariteit niet te vinden op de streamingdiensten, maar daar komt nu verandering in. The Beatles zouden namelijk naar Spotify, Apple Music, en Google Play Music komen.

Dat laten betrouwbare bronnen weten aan tech-site Re/code. Spotify, Google en Apple willen het nieuws niet bevestigen, maar de bronnen lijken er zeker van te zijn dat de popgroep straks te streamen is.

Rechten

The Beatles waren jarenlang de grote ontbrekende naam bij streamingdiensten als Spotify. De rechten voor de muziek van de groep liggen namelijk bij plaatenmaatschappijen die de muziek niet zomaar vrij willen geven.

Niet exclusief

Het is opvallend dat The Beatles nu op iedere dienst tegelijk wordt aangeboden. Zowel Google Play Music als Apple Music en Spotify zouden de 'Fab Four' in hun aanbod opnemen, terwijl het juist de trend onder artiesten is om muziek exclusief bij een bepaalde dienst aan te bieden. Dat gebeurde eerder al met bijvoorbeeld Taylor Swift, die haar muziek alleen nog bij Apple Music wilde aanbieden. Dat levert uiteindelijk meer geld op voor de artiest.

Gratis variant

De muziek wordt ook te beluisteren als je alleen de gratis variant van bijvoorbeeld Spotify hebt. Ook dat is een aparte keuze, want steeds meer artiesten willen ook dat hun muziek alleen wordt aangeboden bij de betaalde variant.

The Beatles zouden vanaf 24 december te horen zijn op de streamingdiensten - mits de bronnen van Re/code het goed hebben. Dat zien we morgen vanzelf...

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten