The Grand Tour wordt massaal illegaal gedownload

© CIDimport

The Grand Tour wordt massaal illegaal gedownload

Geplaatst: 12 december 2016 - 08:07

Aangepast: 26 augustus 2022 - 18:33

Redactie ID.nl

Amazons The Grand Tour heeft The Walking Dead en Game of Thrones van de troon gestoten als meest illegaal gedownloade tv-programma. Een eer waar Amazon vast niet blij mee is.

The Grand Tour is de nieuwe serie van voormalig Top Gear-presentatoren Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May. Nadat de BBC Clarkson ontsloeg en kort daarna ook Hammond en May opstapten, stonden andere programmamakers in de rij om de drie opnieuw een tv-serie aan te bieden. Uiteindelijk werd Amazon de hoogste bieder.

The Grand Tour is zodoende alleen te kijken via Amazon Prime Video. Amazon hoopt zo meer abonnees voor zijn streamingdienst te trekken. Maar omdat Prime Video nog niet in alle landen beschikbaar is, zien veel geïnteresseerden zich genoodzaakt om de afleveringen toch van torrentsites af te plukken. De eerste aflevering is 9,7 miljoen keer gedownload.

Kijken in Nederland

Amazon heeft wel plannen om zijn dienst breder te lanceren. Deze maand nog zou Prime Video in 200 andere landen moeten starten, naast o.a. het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Duitsland. Dat is zo'n beetje de hele wereld, dus ook Nederland hoort daarbij.

Overigens is het niet onmogelijk om in Nederland nu al een Prime Video-abonnement af te sluiten, maar je hebt wel een creditcard nodig die op een buitenlands adres staat geregistreerd. Dat is voor veel mensen teveel gedoe. Illegaal downloaden is een aantrekkelijke en goedkopere oplossing, ook al mag het natuurlijk niet.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten