Tien jongerentrends voor 2010 2013-11-04T17:05:38

Krijgt Google-Voice VoIP in 2010?

De laatste verse download van 2009: MuseScore

Tien jongerentrends voor 2010

Tien jongerentrends voor 2010

Waar 2009 het jaar was van twitter, zombies en punk, zien we dat in 2010 de overload van informatie langzaamaan gaat leiden tot infobesitas (de nieuwe ziekte van deze tijd).

Waar 2009 het jaar was van twitter, zombies en punk, zien we dat in 2010 de overload van informatie langzaamaan gaat leiden tot infobesitas (de nieuwe ziekte van deze tijd). Ook worden in 2010 controllers helemaal overbodig met Project Natal (X-box) en Sony's Magic Wand (PS3).

YoungWorks Trendport voorspelt de tien jongerentrends van 2010 van deze tien hebben er vier in meer of mindere mate te maken met het digitale leven. We doen zo op de laatste dag van het jaar een keer gek; voor de volledigheid geven we ze alle 10.

1.   Infobesitas: Overload aan informatie. F5 is de favoriete knop van een informatie-junkie.

2.   Ford My Key: Stiekem wegscheuren in pa's auto is er niet meer bij.

3.   Project Natal: Gamen zonder controller wordt de toekomst.

4.   Het maakbare lichaam goes extreme: Van elfenoortjes, oogjuwelen tot toothtattoos.

5.   Vrolijke vrekken: In tijden van crisis zijn de Zeeman-boxershorts de hippe accessoire boven je   skinny jeans.

6.   Eco-seks:  Milieuvriendelijke condooms met FSC-keurmerk.

7.   Geen rookpauzes maar social media breaks: Pauze met Facebook op je smartphone.

8.   De kuif is terug: Hoe hoger, hoe beter. David en Rihanna geven het goede voorbeeld.

9.   Taqwacore: Een nieuw muziekgenre is een feit: Moslimpunk.

10. Regiolect: Mengelmoes van dialect, Nederlands, straattaal en sms-taal.

YoungWorks Trendport volgt en beschrijft trends onder jongeren, vat relevante kwalitatieve en kwantitatieve onderzoeken samen en biedt close-ups met profielen van jongeren. YoungWorks Trendport is een unieke site boordevol informatie van en over jongeren tussen de 10 en 25 jaar. Van lifestyle, media, muziek en relaties tot school en werk. Meer informatie? www.trendport.nl


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord