Toch geen emoji van jachtgeweer op komst

© CIDimport

Toch geen emoji van jachtgeweer op komst

Geplaatst: 20 juni 2016 - 10:02

Aangepast: 26 augustus 2022 - 19:41

Redactie ID.nl

Deze maand komen er een hoop nieuwe emoji bij onder de Unicode 9.0-vlag, maar een plaatje van een jachtgeweer maakt daar geen deel meer van uit. Met name Apple zou daar tegenstander van zijn geweest.

Ieder jaar komt het Unicode Consortium bijeen om te bepalen welke nieuwe emoticons er beschikbaar worden gesteld. Verscheidene partijen mogen daar vervolgens over stemmen.

Olympische Spelen

In eerste instantie zou het jachtgeweer één van de meer dan 70 nieuwe emoji zijn in Unicode 9.0. Deze hoorde bij een setje smileys die de Olympische Spelen als thema hadden. Maar ja, het hangt er maar net vanaf waarvoor je 'm gebruikt...

BuzzFeed meldt dat Apple als eerste aan de bel trok, waarna het bedrijf bijval kreeg van onder meer Microsoft. Daarop besloot het Consortium het jachtgeweer terug te trekken.

Schietpartij

Hoewel de precieze reden voor het besluit onduidelijk blijft, wordt online gespeculeerd dat de schietpartij in Orlando er mee te maken zou hebben. Toch maakte het Consortium eind mei zijn besluit al bekend, nog voordat die tragedie had plaatsgevonden.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten