'Toch geen scherm van saffier voor iPhone 6'

© CIDimport

'Toch geen scherm van saffier voor iPhone 6'

Geplaatst: 30 juli 2014 - 05:18

Aangepast: 27 augustus 2022 - 01:02

Redactie ID.nl

Apple's iPhone 6 krijgt toch geen scherm van supersterk saffierglas, omdat het kostbare edelsteen beperkter verkrijgbaar is dan verwacht. Dat zeggen analisten van Trendforce in een reactie op eerdere geruchten over het aankomende toestel.

Saffierglas zou zelfs bestendigd zijn tegen meskrassen, maar volgens Trendforce ziet het er niet naar uit dat de vervanger voor Gorilla Glass de massaproductie in kan voor de iPhone 6 wordt gelanceerd.

Ook ziet het bedrijf nog geen bewijs dat de productie van saffierschermen al is gestart, en noemt het de verwerking ervan 'relatief moeilijk.' Wel zou het materiaal weer worden ingezet voor de cameralens en de Touch ID-vingerafdruksensor, zoals al het geval is bij de iPhone 5S.

Specificaties

Ook bestaat er volgens Trendforce de mogelijkheid dat het sterke scherm in een kleine selectie iPhones wordt gebouwd. Het blijft echter gissen naar de ware specificaties van de iPhone 6, want Apple laat traditiegetrouw weinig los.

Volgens geruchten die veelal de kop opsteken lanceert het toestel in september en komt deze uit in twee varianten: een 4.7-inch en een 5.5-inch versie, de grootste smartphones die Apple ooit heeft gemaakt. Maar ook zouden er productieproblemen zijn met de grootste van de twee, waardoor enkel de 4.7-inch versie nog dit jaar zou lanceren.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten