Toch sprankje hoop voor behoud XS4All 2019-04-12T10:55:40

Word: tabstops

Probeer zelf de operatierobot uit in het Catharina Ziekenhuis

Toch sprankje hoop voor behoud XS4All

Toch sprankje hoop voor behoud XS4All

Over het opdoeken van XS4All als zelfstandige provider is het laatste woord nog niet gezegd. KPN wil toch alternatieven onderzoeken, nadat het eerder plannen bekendmaakte om het merk te schrappen.

Bedoeling was om de 'sterke eigenschappen' van XS4All te behouden onder KPN, maar er kwam veel kritiek op dit besluit. Nadat het nieuws bekend werd, klommen XS4All-klanten vrijwel gelijk in de pen om een online petitie te tekenen. De afgelopen maanden zijn er krap 53.000 handtekeningen opgehaald voor het behoud van de provider. 

Tevens werd er een actiecomité in het leven geroepen onder de naam XS4ALL Moet Blijven. Deelnemers daaraan protesteren vandaag tijdens een aandeelhoudersvergadering van KPN te Amsterdam. Toch zijn dit niet de voornaamste redenen geweest waarom KPN nu toch terugkrabbelt.

Dreigende rechtszaak

KPN blijkt iets te hard van stapel te zijn gelopen, zo schrijft het Algemeen Dagblad vandaag. Men had de ondernemingsraad van XS4All niet bij het besluit betrokken, terwijl dat wel hoort. Die raad stapte dan ook naar de rechter, met nu als gevolg dat KPN alsnog met hen om tafel wil. De rechtszaak is nu van de baan en samen wordt er alsnog gekeken naar alternatieven voor XS4All.

Om wat voor andere opties het gaat, is niet duidelijk.  


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord