© CIDimport

Toekomstmobieltje zonder knoppen

Geplaatst: 24 augustus 2006 - 08:08

Aangepast: 19 september 2022 - 12:57

Redactie ID.nl

De bedrijven Pilotfish en Synaptics hebben een mobiele telefoon ontworpen zonder knoppen, maar mét sensoren die een wang kunnen herkennen. U hoeft dan nooit meer op een knop te drukken om een oproep te beantwoorden.

Toekomstmobieltje zonder knoppen

De bedrijven Pilotfish en Synaptics hebben een mobiele telefoon ontworpen zonder knoppen, maar mét sensoren die een wang kunnen herkennen. U hoeft dan nooit meer op een knop te drukken om een oproep te beantwoorden. Het gaat nog om een prototype.

De futuristische telefoon, genaamd Onyx, is het eerste apparaat dat uitgerust is met de ClearPad-technologie, een gevoelig aanraakscherm dat mechanische knoppen overbodig maakt. Deze technologie gaat verder dan gewone touchscreens, want er worden niet alleen vingeraanrakingen herkend, maar ook vormen, complexe gebaren en de nabijheid van een vinger of een wang. Dit creëert nieuwe mogelijkheden. U kunt bijvoorbeeld een toepassing sluiten door er met uw vinger een kruis doorheen te 'vegen'. Daarnaast zou het mogelijk zijn om alleen de telefoon naar uw wang te brengen om een oproep te beantwoorden.

Voor de duidelijkheid: deze telefoon is niet te koop. Het is een concept. De makers, Pilotfish en Synaptics, hopen dat de industrie deze geavanceerde technologie gaat gebruiken bij het ontwikkelen van gsm's.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten